De 11 beste studietips voor de universiteit | BestColleges (2024)

Studenten besteden uren aan studeren. Maar zijn er betere manieren om op de universiteit te studeren? Met deze 11 studietips studeer je slimmer, niet harder.

Door

Genevieve Carlton, Ph.D.Lees de volledige bio

auteur

Een bekroond historicus en schrijver, Genevieve Carlton, Ph.D., heeft meerdere wetenschappelijke artikelen en een boek gepubliceerd bij de University of Chicago Press. Ze werkt momenteel als schrijver en adviseur. Ze heeft een Ph.D. in de geschiedenis van Noordwest...

Bijgewerkt op 24 januari 2022

Leer meer overons redactieproces

Door

Genevieve Carlton, Ph.D.Lees de volledige bio

auteur

Een bekroond historicus en schrijver, Genevieve Carlton, Ph.D., heeft meerdere wetenschappelijke artikelen en een boek gepubliceerd bij de University of Chicago Press. Ze werkt momenteel als schrijver en adviseur. Ze heeft een Ph.D. in de geschiedenis van Noordwest...

Bijgewerkt op 24 januari 2022

Leer meer overons redactieproces

www.bestcolleges.com is een door advertenties ondersteunde site. Uitgelichte of vertrouwde partnerprogramma's en alle schoolzoek-, vinder- of wedstrijdresultaten zijn voor scholen die ons compenseren. Deze vergoeding heeft geen invloed op onze schoolranglijsten, bronnengidsen of andere redactioneel onafhankelijke informatie die op deze site wordt gepubliceerd.

Maak van uw dromen werkelijkheid

Doe onze quiz en wij doen het huiswerk voor je! Vergelijk uw schoolmatches en solliciteer vandaag nog op uw beste keuze.

  • Effectief studeren begint al voordat je naar de les gaat.
  • Studenten studeren over het algemeen beter als ze een schema maken en goede aantekeningen maken.
  • Identificeer uw persoonlijke studiezwakheden om aangepaste studiehacks te maken.
  • Vergeet niet om regelmatig pauzes te nemen en om hulp te vragen als dat nodig is.

Kun jehaal je tussentijdse cijfersofde finaleweek doorkomenzonder een reeks nachtelijke nachten te trekken? Hoe kun je upgraden van memoriseren naar begrijpen? De beste studietips helpen je om je doelen te bereiken, of dat nu ishogere cijfers halenof het beheersen van complexe materialen.

Idealiter is studeren meer dan de avond voor een examen proppen. De beste studietips voor studenten begrijpen, betekent beginnen met destudie cyclus.

Een proces in vijf stappen waarbij aantekeningen worden gemaakt en beoordeeld; les bijwonen; en studeren in korte, gerichte sessies, kan de studiecyclus bepalen of je studiesessies zullen slagen of mislukken. Sla één stap over en je zult nog harder moeten werken om de achterstand in te halen.

Gebruik deze cyclus en de volgende 11 studietips voor de universiteit om je te helpen slagen op school.

1. Maak een studieschema

Zoveel studenten worden halverwege het semester overweldigd omdat ze nooit een studieschema hebben gemaakt.

Ga vroeg in het semester zitten en blokkeer tijd in je wekelijkse agenda om te studeren. Een sessie kan bestaan ​​uit leesopdrachten, het doornemen van concepten of het voorbereiden van een examen, afhankelijk van de klas en de week. Doe dan je best om je aan dat schema te houden.

2. Maak aantekeningen op de juiste manier

Sla de les over en je bent in het nadeel als het om studeren gaat. Het is dan ook niet verwonderlijk datmeerdere studeerthebben een verband gevonden tussen aanwezigheid en cijfers.

Maar aanwezigheid betekent meer dan alleen komen opdagen - het betekent actief opletten in de klas ennuttige aantekeningen maken. Dat komt omdat je aantekeningen waarschijnlijk zullen dienen als een van je beste studiehulpmiddelen. Hoogleraren baseren hun examens en opdrachten meestal op het materiaal dat in de klas wordt behandeld.

3. Denk strategisch na over waar te studeren

Waar moet je studeren? Het antwoord hangt af van de persoon. Sommige studenten hebben absolute stilte zonder afleiding nodig om zich effectief te kunnen concentreren, terwijl anderen liever studeren in openbare ruimtes zoals de bibliotheek of een café. Probeer een paar locaties uit om erachter te komen wat voor u het beste werkt.

4. Word lid van een studiegroep

De verantwoording van een studiegroep helpt veel studenten zich aan hun studieschema te houden. Overweeg daarom om lid te worden van een studiegroep, vooral bij vakken waar je de meeste steun kunt gebruiken.

Als alternatief kan datmaak een studiegroepals er geen beschikbaar zijn. Neem contact op met studenten in uw klas en plan een vergadering, bespreek vervolgens uw doelen en hoe u de groep wilt organiseren.

Sommige studiegroepen komen meerdere keren per week bijeen, terwijl andere voor midterms en finales bijeenkomen. Zoek uit wat het beste voor u werkt en bouw een groep om uw behoeften te ondersteunen.

5. Geef prioriteit aan begrijpen boven onthouden

Het is gemakkelijk om te denken dat het onthouden van het leerboek telt als studeren. Maar op de universiteit zal memoriseren je maar tot nu toe helpen.

Geef bij het studeren voorrang aan begrip. Dat betekent dat u ervoor moet zorgen dat u de stof begrijpt in plaats van alleen maar dezelfde pagina's in uw tekstboek te lezen en te herlezen.

Ja, sommige lessen vereisen veel memorisatie - of het nu gaat om vergelijkingen of werkwoordvervoegingen. Maar alsUNC-Chapel Hill's leercentrumwijst erop dat de eerste stap bij het onthouden moet zijn ervoor te zorgen dat u de stof begrijpt.

6. Neem beoordelingssessies op

Het herzien van materiaal helpt bij het geheugen en begrip, dus zorg ervoor dat u regelmatig herhalingssessies in uw studieschema opneemt.

Een beoordelingssessie zou kunnen betekenenaantekeningen bekijkenom uw zwakste punten te identificeren of om oefentoetsen af ​​te leggen. Ga terug naar je leesopdrachten en aantekeningen in de les om alles wat onduidelijk is aan te pakken. Als je nog vragen hebt,neem contact op met je professorof studiegroep.

7. Identificeer uw studiezwakheden

Iedereen heeft een studerende achilleshiel. En wetenjouwstudiezwakte kan uw studiesessies aanzienlijk verbeteren.

Ben je snel afgeleid? Elimineer afleiding door je telefoon op stil te zetten (of helemaal in de andere kamer) en deze als beloning te gebruiken na een gerichte studiesessie. Ben je vatbaar voor uitstelgedrag? Stel een schema op - en houd je eraan. Werk jij het beste in korte bursts? Onderzoek dePomodoro-technieken houd je studiesessies kort.

Ohio University beveelt een verscheidenheid aan aanstrategieën bestuderenvoor verschillende uitdagingen. Door te begrijpen wat uw studie ontspoort, kunt u succes boeken.

8. Weet wat je moet studeren

Heb je ooit al je tijd besteed aan het herzien van concepten uit het leerboek, alleen om de test te laten putten uit lesmateriaal? WetenWatstuderen speelt een grote rol bij slimmer studeren.

Wat je moet studeren hangt natuurlijk af van de opleiding. Kijk naar de syllabus en luister naar je professor - die twee bronnen zouden je moeten vertellen waar je je studietijd aan moet besteden.

Gebruiken de examens bijvoorbeeld korte-antwoordvragen of meerkeuzevragen? Moet jeessays schrijven? Als u de beoordelingsmethoden in uw lessen begrijpt, kunt u bepalen wat u moet studeren.

9. Plan vooruit voor examens

Het kan verleidelijk zijn om de hele nacht door te gaan voor je midterms of finales. Maar wist je dat een hele nacht opblijven kanuw cognitieve functies aantastenzoveel als dronken zijn? Het is ook verschrikkelijk voor je geheugen - precies het tegenovergestelde van wat je nodig hebt om het goed te doen tijdens een examen.

Daarom is het belangrijk dat u vooruit plant om nachtelijke nachten te vermijden. Door je aan een studieschema te houden, zul je het gemakkelijker vinden om je studie af te ronden en een goede nachtrust te krijgen.

10. Neem pauzes

Studiepauzes kunnen de kwaliteit van je studie juist verbeteren. Zorg er dus voor dat je pauzes plant - en gooi ook een beloning in voor productieve sessies.

AlsUniversiteits Hogeschool Londenlegt uit dat pauzes je geheugen kunnen verbeteren,stress verminderen, en je een energieboost geven. Ze zijn ook goed voor je lichamelijke gezondheid. Combineer je pauze met wat frisse lucht of fysieke activiteit om nog meer voordelen te zien.

11. Neem contact op voor hulp

Wat als je je meest effectieve studietips voor de universiteit gebruikt en het nog steeds moeilijk hebt? Vraag om hulp wanneer je die nodig hebt. Overweeg om eerst contact op te nemen met klasgenoten of je studiegroep. Als uw klas een discussiebord heeft, kunt u over specifieke problemen posten.

Een andere optie is om contact op te nemen met je professor door een e-mail te sturen ofnaar spreekuur gaanom hulp vragen. Je kunt ook kijken naar bijlesdiensten en schrijfcentra op je universiteit.

Eindelijk, als je worstelt mettest angstof anderegeestelijke gezondheidsproblemendie van invloed zijn op je studie, neem dan contact op met de dienst geestelijke gezondheidszorg van je school.

Functiebeeld: PeopleImages / iStock / Getty Images Plus / Getty Images

De 11 beste studietips voor de universiteit | BestColleges (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5723

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.