11 goede studiegewoonten om te ontwikkelen (2024)

Lidwoord

Professionele ontwikkeling

11 goede studiegewoonten om te ontwikkelen

Geschreven door Coursera • Bijgewerkt op

Goede studiegewoonten zijn het vinden van een rustige plek om te studeren, het nemen van pauzes, het stellen van doelen en het maken van oefentoetsen. Hier is de volledige lijst en de psychologische redenen waarom ze werken.

11 goede studiegewoonten om te ontwikkelen (1)

Studeren kan moeilijk zijn. Het goede nieuws is dat iedereen goede studiegewoonten kan ontwikkelen om studeren effectiever, efficiënter en leuker te maken.

Wil je goede studiegewoonten ontwikkelen? Begin klein - verwacht niet dat u alles in deze lijst doet, althans niet meteen; kies in plaats daarvan een of twee. Het is ook belangrijk om realistische en haalbare doelen voor jezelf te stellen.

Goede studiegewoonten om te ontwikkelen

Hier zijn 11 tips om je studiegewoonten te verbeteren:

  1. Zoek een goede plek om te studeren.

  2. Minimaliseer afleidingen.

  3. Pauzes nemen.

  4. Verspreid je studie.

  5. Stel studiedoelen in voor elke sessie.

  6. Beloon jezelf.

  7. Studeer met een groep.

  8. Doe oefentoetsen.

  9. Gebruik je eigen woorden.

  10. Vraag om hulp.

  11. Zorg voor jezelf.

Laten we eens nader bekijken hoe u elk van deze gewoonten kunt implementeren.

1. Zoek een goede plek om te studeren.

Het vinden van een goede plek om te studeren is een van de belangrijkste elementen van goed studeren. Zoek naar een rustige plek met zo min mogelijk afleiding - een plek waar je je kunt concentreren en waar je niet gestoord wordt door harde geluiden of mensen die constant je aandacht willen.

Een school of openbare bibliotheek, een café of een rustig hoekje van je huis kunnen allemaal goede plekken zijn om te beginnen.

Moet ik het bij één plek houden om te studeren?

Niet noodzakelijk. Sommige onderzoeken tonen aan dat het af en toe veranderen van waar je studeert kan helpen om informatie vast te houden. Dit komt omdat het bestuderen van hetzelfde materiaal op verschillende locaties je hersenen helpt om meerdere associaties met dat materiaal te creëren, waardoor je het gemakkelijker kunt onthouden [1]. Het kan nuttig zijn om drie of vier plaatsen te vinden waar je graag studeert en van locatie te wisselen als je het gevoel hebt vast te zitten of een ander tempo nodig hebt. Dat gezegd hebbende, iedereen is anders. Vind wat het beste voor u werkt.

11 goede studiegewoonten om te ontwikkelen (2)

2. Minimaliseer afleidingen.

Het kiezen van een goede locatie om te studeren kan de eerste stap zijn om jezelf gefocust te houden op je werk. Maar er zijn veel soorten afleidingen die u kunnen bereiken, ongeacht waar u werkt. Hier volgen enkele tips om deze afleidingen tot een minimum te beperken:

  • Zet je wifi uit:Als je op een computer werkt en je wifi niet nodig hebt, schakel het dan uit. Dit kan voorkomen dat u per ongeluk afdwaalt naar de afleidende delen van internet.

  • Let op uw telefoon:Het is geen geheim dat onze smartphones enorm afleidend kunnen zijn. Door uw meldingen uit te schakelen, uw telefoon uit het zicht in uw tas te houden of hem aan een vriend te geven zodat u hem niet te vaak controleert, kunt u gefocust blijven. Je zou ook een focus-app kunnen proberen, zoalsWoudofFocus To-Do, dat afleidende apps kan blokkeren en timers kan instellen voor studiesessies.

  • Studeer met een vriend:Soms kan studeren met een of twee vrienden, of je nu aan hetzelfde materiaal werkt of niet, je helpen verantwoordelijk en gefocust te blijven. Zorg ervoor dat jullie allemaal op dezelfde golflengte zitten als het gaat om studeren en elkaar vrij houden van afleiding, in ieder geval tot het tijd is om een ​​pauze te nemen.

Moet ik naar muziek luisteren terwijl ik studeer?

Muziek luisteren terwijl je studeert heeft een aantal voordelen; het kan je humeur verbeteren en angst of stress kalmeren. Maar studies tonen aan dat begrijpend lezen de neiging heeft om te dalen als de muziek te hard staat, te snel gaat of songteksten bevat [2]. Blijf tijdens het studeren bij kalmerende, woordeloze liedjes en bewaar de vrolijke nummers voor pauzes.

11 goede studiegewoonten om te ontwikkelen (3)

3. Neem pauzes.

Het nemen van opzettelijke pauzes wordt in verband gebracht met een betere retentie, meer aandacht en meer energie. Onderzoek toont aan dat ongeveer 50 minuten werken en jezelf vervolgens 15 tot 20 minuten pauze gunnen, kan leiden tot een optimale productiviteit [3]. Hier zijn een paar manieren waarop je jezelf een pauze kunt gunnen:

  • Maak een korte wandeling

  • Luister naar een stemmingsbevorderend nummer

  • Ontspan met een vriend

  • Rekken

  • Mediteren

  • Zone uit en dagdromen

  • Een hapje eten

  • Een douche nemen

  • Maak je bureau of kamer schoon

Niet alle pauzes zijn gelijk gemaakt. Je telefoon of sociale media checken als studieonderbreking wordt zelfs in verband gebracht met een afname van de prestaties [4].

11 goede studiegewoonten om te ontwikkelen (4)
Bouw werkklare vaardigheden op met een Coursera Plus-abonnement

Start een gratis proefperiode van 7 dagen

  • Krijg toegang tot meer dan 7.000 leerprogramma'svan universiteiten en bedrijven van wereldklasse, waaronder Google, Yale, Salesforce en meer
  • Probeer verschillende cursussenen vind uw beste pasvorm zonder extra kosten
  • Verdien certificatenvoor leerprogramma's die u voltooit
  • Een abonnementsprijs van $ 59/maand,op elk moment annuleren

Start een gratis proefperiode van 7 dagen

4. Verspreid je studie.

Proppen kan je nog steeds helpen om een ​​goed cijfer te halen voor een toets, maar studies tonen aan dat je die informatie veel sneller vergeet zodra de toets voorbij is. Echt vasthouden aan het materiaal dat je hebt geleerd (en examenseizoenen minder stressvol maken) vereist consistente en goed gespreide studiesessies.

In plaats van je studie op te slaan voor een toets, kun je het geleerde een keer per week kort herhalen. Als je studeert voor een examen, spreid je studie dan uit tot enkele weken (of zelfs maanden, afhankelijk van de test) in de aanloop naar de examendag. Dit kan u helpen de informatie op lange termijn te behouden.

5. Stel studiedoelen in voor elke sessie.

Stel studiedoelen voor elke studiesessie die je hebt. Deze kunnen tijdgebaseerd of inhoudgebaseerd zijn. U kunt bijvoorbeeld proberen twee uur te studeren, of drie hoofdstukken van uw leerboek doornemen, of beide.

Wees niet te streng voor jezelf als je niet zoveel hebt doorstaan ​​als je had gepland; soms kan studeren langer duren dan verwacht. Blijf goed gespreide pauzes nemen en plan nog een studiesessie in.

6. Beloon jezelf.

Jezelf belonen met lekkernijen - jezelf 'omkopen' - is in verband gebracht met een betere zelfbeheersing en kan nuttig zijn bij het vormen van goede gewoonten [5]. Tegen jezelf zeggen dat je een kleine beloning krijgt als je het gedeelte afmaakt waar je doorheen wilde komen, of misschien een grotere beloning als je een productieve dag hebt gestudeerd, kan een goede motivatie zijn om je doel te bereiken.

Kleine beloningen kunnen een reep snoep zijn, een warm drankje uit je favoriete koffiebar, een snelle game naar keuze of een korte aflevering van een tv-programma. Grotere beloningen voor een lange dag studeren of het behalen van een examen kunnen zijn: je favoriete maaltijd krijgen, wat tijd doorbrengen met ontspannen met vrienden of tijd vrijmaken voor je favoriete bezigheid.

U bevindt zich momenteel op dia 1

7. Studeer met een groep.

Het vormen van een studiegroep heeft verschillende voordelen. Groepsleden kunnen elkaar helpen bij het oplossen van moeilijke problemen, elkaar aanmoedigen, elkaar verantwoordelijk houden voor studiedoelen, verschillende perspectieven bieden en studeren leuker maken. Zelfs het uitleggen van moeilijke concepten aan anderen kan helpen bij begrip en retentie.

Als je een groepsstudiesessie hebt, stel dan een doel vast waar de groep naar toe zal werken en neem af en toe een pauze, net zoals je alleen zou studeren.

8. Doe oefentoetsen.

Toetsen en oefentoetsen worden al lang gezien als nuttige hulpmiddelen om studenten te helpen informatie te leren en te onthouden. Naast het onthullen van hiaten in kennis en het verminderen van examenangst, zorgt het testen ervoor dat we informatie uit het geheugen halen - een krachtige, door studie ondersteunde manier om informatie vast te houden die we hebben geleerd [6].

Heb je geen oefenexamen? Er zijn verschillende manieren waarop u uzelf kunt "testen" en dezelfde voordelen kunt behalen. Probeer de volgende methoden:

  • Flashcards maken

  • Schrijf je eigen vragen

  • Zoek online naar oefenvragen

  • Laat een vriend je ondervragen

9. Gebruik je eigen woorden.

Door een idee in je eigen woorden uit te drukken, vergroot je je begrip van een onderwerp en helpt het je hersenen om informatie vast te houden. Nadat u een stuk tekst hebt gelezen, vat u belangrijke punten samen door ze te parafraseren.

10. Vraag om hulp.

Het kan zijn dat u vastloopt op een probleem of de uitleg in een leerboek niet begrijpt. Iemand die het probleem met u kan doornemen, kan de nieuwe uitleg geven die u nodig heeft. Benader je leraar of professor, onderwijsassistent, vriend of studiegroeplid voor nieuwe manieren om te begrijpen waar je aan vastzit. Heb je het gevoel dat je er baat bij hebt om gecoacht te worden door een vak? Overweeg om op zoek te gaan naar een bijlesdocent.

En vergeet de talloze online tools niet die tot uw beschikking staan, zoals deKhan Academie. Een snelle zoekopdracht via Google of YouTube kan ook nuttige artikelen of video's opleveren over onderwerpen die u probeert te begrijpen.

11. Zorg goed voor jezelf.

Uiteindelijk zijn je hersenen een orgaan in je lichaam - zorg ervoor door voor jezelf te zorgen. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging, eet goed, drink niet te veel, slaap goed en zorg voor je mentale welzijn.

  • Slaap:Studies hebben slaapgebrek in verband gebracht met een verminderde cognitieve functie, waaronder verminderde aandachtsspanne en slechter presteren op tests [7]. De slaapbehoeften van iedereen zijn anders, maar mensen hebben doorgaans tussen de zeven en acht en een half uur slaap per nacht nodig. Bovendien kan meer slaap je gelukkiger maken en je sociale leven ten goede komen.

  • Voedsel:Probeer meer fruit, groenten, plantaardige bronnen van eiwitten, noten en onverzadigde oliën zoals olijfolie in uw dieet op te nemen, die allemaal in verband zijn gebracht met betere cognitieve prestaties [8].

  • Oefening:Lichaamsbeweging brengt zuurstof naar het deel van je hersenen dat verantwoordelijk is voor het denken, stimuleert de ontwikkeling van nieuwe zenuwcellen en bevordert de verbindingen tussen hersencellen [8]. Dit zorgt voor hersenen die neuroplastischer en efficiënter zijn, plus tal van andere gezondheidsvoordelen, zoals een lagere bloeddruk, minder mentale stress en gewichtsbeheersing.

  • Geestelijk welzijn:Geestelijke gezondheid is belangrijk omdat het ons helpt om met stress om te gaan, onze relaties met anderen verbetert, ons in staat stelt zinvoller te leven en productiever te zijn in ons werk. Lichaamsbeweging, goed eten en goed slapen kunnen allemaal onze geestelijke gezondheid verbeteren. Maar er zijn andere manieren om mentale kracht te versterken, zoals verbinding maken met anderen, dankbaarheid oefenen, mediteren en een gevoel van zin in het leven ontwikkelen [9].

Aan de slag

Goede gewoonten aanleren kan moeilijk zijn, maar door met kleine, haalbare stappen te beginnen, kun je de rest van je leven consistente studiegewoonten aanhouden. Meer ontdekkencursussen voor persoonlijke ontwikkelingvan toonaangevende universiteiten en instellingen op Coursera. Meld u aan voor een gratis proefperiode van 7 dagen en begin vandaag nog met leren.

Op zoek naar een diploma? Weten wat er is, is een goede eerste stap. Kijk eens naarbachelor- en masteropleidingen op Coursera.

Geschreven door Coursera • Bijgewerkt op

Deze inhoud is alleen beschikbaar gesteld voor informatieve doeleinden. Studenten wordt geadviseerd om aanvullend onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat cursussen en andere nagestreefde referenties voldoen aan hun persoonlijke, professionele en financiële doelen.

11 goede studiegewoonten om te ontwikkelen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5725

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.