Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (2024)

Mijn vader is ondernemer.

In 1990 opende hij zijn eigen autowinkel. Hij nam een ​​risico, ging door de bewegingen van onzekerheid en stress, kreeg een tweede baan om zijn gezin en zijn bedrijf te onderhouden, breidde zijn klantenbestand uit, huurde andere monteurs in, verkocht zowel diensten (autoreparatie) als producten (auto-onderdelen), en was uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn eigen succes.

Vraag hem echter wat hij voor de kost doet, en hij zal je niet vertellen dat hij een bedrijfseigenaar is. Hij zal zeggen dat hij auto's repareert. Vraag hem of hij zijn eigen baas is en hij zal zeggen: 'Als je een eigen bedrijf hebt, ben je niet de baas. Je bent een werknemer.”

Maar in mijn ogen is hij zeer zeker een bedrijfseigenaar, tenminste volgens de definitie die je krijgt als je snel zoekt:

Een bedrijfseigenaar is een persoon die een bedrijf of bedrijven organiseert en exploiteert en daarvoor meer dan normale financiële risico's neemt.

Net als mijn vader omarmen veel mensen die bedrijven runnen hun identiteit als 'bedrijfseigenaren' niet. Aan de andere kant ken je vast wel iemand die de titel met trots draagt.

Sommige mensen sluiten degenen die nevenbedrijven bezitten uit als 'echte bedrijfseigenaren'. Anderen verwijzen in grote lijnen naar de titel, inclusief iedereen die in welke hoedanigheid dan ook een nieuw bedrijf start. En laten we de “ondernemende neigingen” mensen kunnen hebben zonder een bedrijf te bezitten dat veel bedrijven tegenwoordig zoeken in de mensen die ze aannemen.

Maar is een onafhankelijke freelancer een ondernemer? Hoe zit het met een fulltime Uber-chauffeur? Iemand die een kraam runt op een vismarkt? Waar trekken we de grens, als die er is?

Dit brede scala aan interpretaties, gekoppeld aan alle nieuwe manieren voor mensen omgeld verdienen onlineop hun eigen voorwaarden, roept de vraag op: wat is vandaag precies een "bedrijfseigenaar"?

Leer je eigen bedrijf te runnen 🧐

 • Wat is een ondernemer?
 • Ondernemers versus ondernemers
 • Soorten bedrijfseigendom
 • Taken en verantwoordelijkheden van de ondernemer
 • Hoe een ondernemer te worden
 • Het creëren van een succesvol klein bedrijf
 • Veelgestelde vragen over de ondernemer

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (1)

Gratis: de grote lijst met zakelijke ideeën

Om u te helpen de inspiratie te vinden om te beginnen, hebben we een lijst samengesteld met meer dan 100 veelgevraagde zakelijke ideeën, onderverdeeld in categorieën zoals fitness, kleding en gaming.

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (2)

Ontvang de grote lijst met zakelijke ideeën rechtstreeks in uw inbox.

We zijn er bijna: vul hieronder uw e-mailadres in om direct toegang te krijgen.

We sturen je ook updates over nieuwe educatieve gidsen en succesverhalen uit de Shopify-nieuwsbrief. Wij hebben een hekel aan SPAM en beloven uw e-mailadres veilig te houden.

Bedankt voor het abonneren. Binnenkort ontvang je gratis tips en bronnen. Begin in de tussentijd met het bouwen van je winkel met een gratis driedaagse proefversie van Shopify.

Wat is een ondernemer?

Een bedrijfseigenaar is een persoon die de controle heeft over de operationele en monetaire aspecten van een bedrijf. Elke entiteit die goederen en diensten produceert en verkoopt voor winst, zoals een e-commerce winkel of freelanceschrijver, wordt als een bedrijf beschouwd.

Bedrijven kunnen alleen of met een groep mensen worden gerund. Hoe dan ook, de eigenaren hebben volledige controle over het bedrijf en zijn verantwoordelijk voor het bepalen van een strategie, het opleiden van personeel en het beheer van de dagelijkse bedrijfsvoering.

Volgens gegevens vanpittig, ligt het gemiddelde salaris van de bedrijfseigenaar tussen $ 67.000 en $ 135.000 per jaar.

Ondanks de COVID-19-pandemie en een grote economische neergang, groeide de nieuwe bedrijfsactiviteit in de Verenigde Staten in 2020. In het derde kwartaal van 2020 bereikten de driemaandelijkse nieuwe bedrijfsapplicaties een recordhoogte, met meer dan1,46 miljoen nieuwe aanvrageningediend, een stijging van 60,9% op kwartaalbasis en een stijging van 69,9% op jaarbasis.

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (3)

Uit nieuwe gegevens blijkt dat het aantal aanvragen in het vierde kwartaal licht daalde, met meer dan 1,1 miljoen ingediende aanvragen, om vervolgens te stijgen tot 1,37 miljoen in het eerste kwartaal van 2021 en vervolgens tot 1,44 miljoen in het tweede kwartaal. In juli 2021 meer dan454.000 zakelijke toepassingenwerden alleen ingediend.

Sterker nog, deRapport Global Entrepreneurship Monitor 2021onthulde dat meer dan 60% van de ondervraagde volwassenen in de VS iemand kent die tijdens de pandemie een bedrijf is begonnen. In Centraal- en Oost-Azië varieerde het percentage dat een ondernemer persoonlijk kende van 30% tot meer dan 80%. De Latijns-Amerikaanse en Caribische regio vertoonde minder variatie, variërend tussen 50% en 75% van de mensen die iemand kennen die in 2020 en 2021 een bedrijf is begonnen.

Dit is waarschijnlijk te wijten aan onze evoluerende interpretatie van wat een bedrijfseigenaar is, een die is ontstaan ​​uit nieuwe variaties en vormen van 'bedrijfseigendom', van de sidepreneur tot de infopreneur, waarbij bovenal de nadruk wordt gelegd op de zelfstartende houding ten opzichte van het creëren van waarde die op zijn beurt inkomsten genereert.

Ondernemers namen ook vele andere titels aan, waaronder:

 • Eigenaar
 • Eigenaar
 • Oprichter
 • Algemeen directeur (CEO)
 • Directeur
 • President
 • Regisseur
 • Voornaam
 • Beheer partner

Ik sprak met meer dan 25 bedrijfseigenaren uit alle lagen van de bevolking - solopreneurs, tech-oprichters, winkeleigenaren en makers - om verschillende perspectieven te krijgen op wat een bedrijfseigenaar precies is.

Afgezien van de terugkerende thema's risico, waardecreatie en rebellie, varieerden de antwoorden die ik kreeg van persoon tot persoon, van bedrijf tot bedrijf. De definitie van bedrijfseigendom lijkt te zijn geëvolueerd en is waarschijnlijk het resultaat van twee trends:

 1. Dankzij technologie zijn de toetredingsdrempels nog nooit zo laag geweest om als ondernemer te starten.
 2. Er zijn nu meer wegen om een ​​bedrijf te starten dan ooit tevoren.

Er zijn nog steeds veel redenen waarom mensen geen ondernemer worden.Mark Zweig, Entrepreneur in Residence aan de Universiteit van Arkansas, identificeerde dewaargenomen barrièresin zijn 16 jaar lesgeven in ontwikkeling van nieuwe ondernemingen:

 1. "Ik moet iets uitvinden of iets nieuws doen dat nog nooit eerder is gedaan."
 2. "Ik moet een technologiebedrijf opzetten, want niets anders heeft echt groeipotentieel."
 3. "Ik moet mijn idee verkopen aan VC's of angel-investeerders."
 4. “Mijn eigen bedrijf starten is riskanter dan ergens een baan aannemen.”
 5. "Ik weet niet waar ik moet beginnen om mijn eigen bedrijf op te zetten."
 6. "Ik ben niet goed in (vul in), en dat is een noodzakelijke vaardigheid om een ​​bedrijf te starten en te runnen."
 7. "Ik ben niet oud genoeg."/"Ik ben te oud."

Maar veel hiervan zijn, wat ik zou willen noemen, oude angsten rond bedrijfseigendom - achterhaalde twijfels die de technologie en platforms die ons in staat stellen dingen te starten en plannen in gang te zetten nog moeten inhalen op manieren die voorheen niet mogelijk waren.

Ondernemers versus ondernemers

De kans is groot dat je de term 'ondernemer' hebt gehoord. Het wordt geassocieerd met het bezitten van een bedrijf, en tegenwoordig worden de twee vaak door elkaar gebruikt. Er zijn echter kleine verschillen in de mentaliteit en benadering van zaken die de twee onderscheiden. De ene rol is niet beter dan de andere. Ze zijn gewoon anders.

Ondernemers bouwen vaak bedrijven rond een bedrijfsidee dat al werkt, zoals het starten van een restaurant of een sieradenmerk. Ondernemers daarentegen hebben de neiging om meer risico te nemen en innovatieve ideeën na te streven die alledaagse problemen oplossen, zoals Airbnb dat een manier biedt om kamers te boeken bij de lokale bevolking in plaats van bij hotels.

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (4)

De subtiele verschillen tussen ondernemers en ondernemers zijn:

 1. Motivatie.Ondernemers starten vaak een bedrijf omdat ze voor zichzelf willen werken. Het is meer een natuurlijke ontwikkeling om van iets waar ze van houden een bedrijf te maken. Ondernemers zien misschien een nieuwe visie voor de toekomst of een nieuwe manier van doen.
 2. Innovatie.Ondernemers zijn niet altijd bezig met baanbrekende concepten. Ze passen bewezen principes toe voor succes. Ze kennen hun doelmarkt door en door en zijn gefocust op de groei van hun bedrijf en het bedienen van klanten. Ondernemers werken vaak aan ideeën die nog niet getest zijn. Ze dagen de status quo uit en kunnen industrieën of niches veranderen naarmate het bedrijf aan kracht wint.
 3. Groei.Ondernemers willen graag hun bedrijf laten groeien, maar vaak in een langzamer en meer gecontroleerd tempo. Ondernemers streven naar explosieve groei, van nationaal naar internationaal zo snel mogelijk. Ze gebruiken niet dezelfde tactieken als bedrijfseigenaren en boren vaak een nieuwe markt aan om concurrenten te domineren.

De rode draad is dat ze allebei de beslissing hebben genomen om een ​​bedrijf te starten. Deze beslissing wordt vaak beïnvloed door veel verschillende persoonlijke factoren:

 • Mogelijkheid om kansen te signaleren
 • Houding ten opzichte van het nemen van risico's
 • Persoonlijke ambities
 • Niveau van zelfvertrouwen
 • Bronnen
 • Sociale en gezinsondersteuning

Of u zich nu identificeert als ondernemer of als bedrijfseigenaar, u werkt nog steeds met dezelfde belanghebbenden: leveranciers, fabrikanten, banken, klanten, werknemers, aannemers, enz. Beide groepen zien een zakelijke kans en handelen ernaar. Ze passen zich aan en nemen vaardigheden aan om waardevollere bedrijven te creëren die winst maken.

Bekijk:14 Must-Watch TED Talks voor ondernemers

Soorten bedrijfseigendom

Het starten van een bedrijf is zowel uitdagend als lonend.Het creëren van een bedrijfsnaam, het bouwen van een website, het vinden van producten om te verkopen en het vinden van klanten zijn de leuke aspecten van het hebben van een eigen bedrijf. Maar u mag de soorten bedrijfseigendom en oprichting niet vergeten.

Uw bedrijfsstructuur bepaalt hoe u wordt belast, uw verplichtingen en hoe u indien nodig kapitaal kunt veiligstellen.

Er zijn vier hoofdtypen bedrijfsstructuren om uit te kiezen:

  • Eenmanszaak.Een eenmanszaak is een bedrijf zonder rechtspersoonlijkheid zonder juridisch onderscheid tussen het bedrijf en de persoon die het bezit en beheert. Het is eenvoudig in te stellen en te beheren en u betaalt waarschijnlijk minder belasting.
  • Vennootschap.Een maatschap is een onderneming met twee of meer eigenaren. Algemene partnerschappen gaan ervan uit dat het bedrijf gelijkmatig is verdeeld of is opgesplitst in percentages die vóór de indiening zijn overeengekomen.
  • Maatschappij.Een bedrijf is een juridische entiteit die gescheiden is van een persoon, dus u bent vrij van persoonlijke aansprakelijkheid, tenzij het een zeldzame en verzachtende omstandigheid is. Wat u aan belastingen betaalt, verschilt per staat, dus u betaalt al dan niet meer dan een eenmanszaak. Maar uw persoonlijke eigendommen zijn beschermd.
  • Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid (LLC).Een LLC is een nieuwer, hybride bedrijfstype dat partnerschappen combineert met de aansprakelijkheidsbescherming die in bedrijven wordt aangetroffen. Zie onze staatspecifieke gidsen voorCalifornië LLC,Texas LLCEnFlorida LLC.

Het beste type eigendom hangt af van de behoeften van uw bedrijfsmodel. LezenSoorten bedrijven: welke juridische structuur is geschikt voor uw nieuwe onderneming?om de beste voor u te kiezen.

Taken en verantwoordelijkheden van de ondernemer

Ondernemers doen er alles aan om hun onderneming tot een succes te maken. Dit betekent de kleine dingen doen waar je misschien geen fan van bent, zoals administratief werk of bestellingen naar het postkantoor brengen of een marketingstrategie bedenken.

Uw dagelijkse taken zijn afhankelijk van uw bedrijf en hoe u uw tijd besteedt. Maar meestal komen ze neer op de volgende rollen en verantwoordelijkheden:

Plannen en strategie

Eigenaren van kleine bedrijven zijn verantwoordelijk voor de leiding van hun eigen bedrijf. Zij zijn verantwoordelijk voor het maken en beheren van hunbedrijfsplan, hun marketingcampagnes ontwikkelen en manieren bedenken om het bedrijf concurrerend en winstgevend te houden. Onderzoek en planning zijn essentiële vaardigheden voor een ondernemer. Veel ondernemers maken er ook gebruik vantijdmanagement-appsom deadlines te halen, stress te verminderen en een betere balans tussen werk en privéleven te creëren.

Financiën en accounting

Ondernemers moeten de financiën goed beheren om het bedrijf een kans te geven om te vechten. U bent verantwoordelijk voor het verkrijgen van startkapitaal om het bedrijf op te richten, of het nu via eenkleine zakelijke leningof crowdfunding, plus financieringskosten voor productontwikkeling, marketingmiddelen en het inhuren van werknemers. Vergeet het onderhouden van zakelijke bankrekeningen niet,betalingsverwerking, belastingen en algemene boekhouding.

Lees verder:De ondernemersgids voor financiering voor kleine bedrijven

Naleving en legaal

Bedrijfseigenaren zijn ook verantwoordelijk voor het naleven van federale en staatslicentiewetten. Zoals hierboven vermeld, moet u uw bedrijf oprichten en de wettelijke vereisten begrijpen om er een te runnen.

U moet ook de basisprincipes van arbeidswetgeving kennen en een advocaat beschikbaar hebben als u problemen ondervindt met werknemers of klanten. Alles, van juridische contracten tot verkoopovereenkomsten, wordt door u geschreven, beoordeeld en ondertekend.

Marketing en verkoop

Hoe uniek of geweldig je producten ook zijn, je hebt marketing en sales nodig om als bedrijf geld te verdienen. Afhankelijk van uw bedrijfstype, bent u verantwoordelijk voor het deelnemen aan verkoopgesprekken en het sluiten van deals in de vroege stadia.

Je bent ook de aangewezen persoon voor het maken van campagnes, het goedkeuren van advertenties, het uitvoeren van marketing via sociale media en e-mailmarketing, en het uitvoeren van andere marketingactiviteiten voor het bedrijf.

Lees verder:Groei stimuleren: 11 beste marketingstrategieën die elk klein bedrijf kan uitvoeren

Klantenservice

In de beginfase is het ook gebruikelijk dat bedrijfseigenaren de belangrijkste klantenservicemedewerker zijn. Taken zijn onder meer het beantwoorden van telefoons en e-mails, deelnemen aan een live chatgesprek op de website en het beheer van de software voor klantrelatiebeheer (CRM). Het is aan jou om een ​​positieve reputatie voor je bedrijf op te bouwen en klanten blij te maken, zodat ze positieve beoordelingen achterlaten en herhaalaankopen doen. Naarmate het bedrijf groeit, kunt u een medewerker inhuren om te helpen met klantenservice.

Aanwerving en personeelszaken

Ondernemers zijn ook verantwoordelijk voor het bouwen van een geweldig team om het bedrijf te runnen. Dit omvat het vinden en aannemen van nieuwe medewerkers, en het opleiden en ontwikkelen van bestaande medewerkers. U maakt de functiebeschrijvingen, voert prestatiebeoordelingen uit en controleert de beloning, voordelen en vorderingen van werknemers in uw bedrijf.

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (5)

Gratis webinar:

Hoe een winnend product te vinden en te vinden om te verkopen

In minder dan 40 minuten laten we u zien hoe u productideeën kunt vinden, hoe u deze kunt valideren en hoe u het product kunt verkopen als u eenmaal een idee heeft dat u wilt nastreven.

Registreer nu

Hoe een ondernemer te worden

Eigenaar worden van een bedrijf heeft alles te maken met het ontdekken van winstgevendheidzakelijke kansen.

Tenzij u vanaf het begin met een briljant idee bent geraakt en dat uw motivatie is om uw bedrijf te starten, kan het een ontmoedigende taak zijn om geweldige producten te vinden om winstgevend online te verkopen. Er zijn duizenden mogelijke keuzes, maar alles lijkt alsof het al duizend keer eerder is gedaan.

Dus met al deze productkeuzes, waar begin je eigenlijk met graven om het goud te vinden? De eerste stap naar het vinden van producten om online te verkopen, is het herkennen van de verschillende mogelijkheden die er zijn om geweldige producten te ontdekken.

Het begrijpen van de volgende acht soorten productkansen is essentieel om u te helpen bij het identificeren van geweldige producten om te verkopen en niches om online te verkennen. Bij elk gaat het om een ​​andere mindset en aanpak. Laten we ze in meer detail bekijken:

 1. Bouw een interessant en boeiend merk op
 2. Ontdek kansen in zoekwoorden
 3. Identificeer en los een pijnpunt van de klant op
 4. Identificeer en speel in op de passies van de consument
 5. Volg je eigen passie
 6. Zoek naar een opportuniteitskloof
 7. Gebruik je eigen ervaring en expertise

1. Bouw een interessant en boeiend merk op

In tegenstelling tot de vorige methode, betekent het bouwen van een merk ook het opbouwen van een publiek. Een merkopbouwende aanpak omvat het ontwikkelen van een superieur begrip van uw potentiële klanten, het creëren van een uniek merk en het veroveren van een unieke plaats in de hoofden van uw klanten.

Deze benadering van het opbouwen van een online bedrijf kan bijzonder effectief zijn om u te onderscheiden van concurrenten op de markt als er hevige concurrentie is.

Voorbeeld: DODOcase, een fabrikant van hoesjes voor Apple-producten heeft opmerkelijk werk verricht door een uniek merk te creëren. Ondanks dat DODOcase opereerde in de extreem drukke en competitieve ruimte van iPad-hoesjes, brak DODOcase door door een ander en uniek verhaal te vertellen, een verhaal waarin de hoesjes met de hand worden gemaakt met behulp van traditionele ambachtelijke boekbindtechnieken in de stad San Francisco.

Het is dit unieke verhaal en merk dat DODOcase in korte tijd tot een van de beste fabrikanten van iPad-hoesjes ter wereld heeft gemaakt.

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (6)

2. Ontdek kansen in zoekwoorden

Organisch zoekverkeer kan de heilige graal van e-commerce zijn. Indien correct gedaan, zullen Google en andere zoekmachines u belonen met consistent en gericht verkeer. In een wereld met kleine marges, waar betaalde advertentiekanalen steeds duurder worden, is dit precies wat producten met zoekwoordmogelijkheden zo lucratief maakt.

Bij het zoeken naar mogelijkheden voor zoekwoorden gaat het om het strategisch zoeken naar een product of niche online op basis van de zoekwoorden waarnaar mensen zoeken in zoekmachines zoals Google en Bing, waarna zoektermen met een hoog volume maar weinig concurrentie worden geïdentificeerd.

Zoekwoordonderzoek kan een beetje technisch zijn, dus deze kans omvat een solide basiskennis van zoekwoordonderzoek en zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Deze mogelijkheid kan bijzonder lucratief zijn als u van plan bent om producten te dropshippen, aangezien de marges op dropshipped-goederen dun zijn, waardoor het vaak moeilijk wordt om betaalde advertentiekanalen effectief te gebruiken.

Voorbeeld: Gymsharkinvesteerde tijd en energie in SEO en vond een kans om te scoren op zoekwoorden in de niche van fitnesskleding.

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (7)

Je kunt in de afbeelding hierboven zien dat Gymshark zowel op de tweede als op de derde organische positie op Google staat voor de organische zoekterm 'gymkleding', waarnaar elke maand 74.000 mensen zoeken. Het zijn dit soort SEO-mogelijkheden die ervoor hebben gezorgd dat Gymshark zo succesvol is geworden - dat en geweldige producten.

3. Identificeer en los een pijnpunt van de klant op

Een van de beste manieren om een ​​sterk bedrijf op te bouwen, is door een pijnpunt van een klant op te lossen. Producten die pijnpunten oplossen, kunnen lucratief zijn omdat klanten actief op zoek zijn naar oplossingen voor deze problemen.

Houd er rekening mee dat pijnpunten niet altijd fysieke pijn betekenen. Ze kunnen ook frustrerende, tijdrovende of slechte ervaringen bevatten.

Voorbeeld: Jing, een e-commerce ondernemer, wist dat mensen die met hun tanden knarsen ondragelijke pijn kunnen hebben. Meer dan alleen de fysieke pijn, constant slijpen kan leiden tot dure tandartsrekeningen.

Wetende dat dit een pijnpunt was waarvoor veel mensen een oplossing zouden zoeken en graag geld zouden betalen om het op te lossen, lanceerde JingPro Tandenbeschermer, een op maat gemaakte gebitsbeschermer voor een geweldige prijs.

4. Identificeer en speel in op de passies van de consument

Consumenten hebben de neiging aanzienlijk meer geld uit te geven om hun passies en gewoonten te ondersteunen. Denk maar aan golfers. Golfers zijn berucht omdat ze duizenden dollars uitgeven aan uitrusting en gadgets met de hoop en dromen om hun score te verlagen, zelfs bij de geringste.

Catering voor passies heeft extra voordelen, waaronder een diepere interactie met uw merk, merkloyaliteit en meer mond-tot-mondreclame.

Voorbeeld: BlackMilk-kledingbegon in 2009 nadat de blog van de oprichter, TooManyTights, enorm populair werd.

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (8)

De oprichter herkende de passie die consumenten hadden voor panty's met unieke ontwerpen en begreep de mogelijkheid om BlackMilk Clothing te creëren. Tegenwoordig is BlackMilk een miljoenenbedrijf dat is uitgegroeid tot meer dan 150 werknemers en zijn producten wereldwijd distribueert.

Bovendien, door met zijn ontwerpen mee te liften op popcultuurtrends, boort BlackMilk een gepassioneerd publiek en klanten aan uit een reeks van verschillende niches die verder gaan dan alleen panty's.

5. Volg je eigen passie

Sommige mensen beschouwen het kiezen van een product of niche op basis van je eigen persoonlijke passie als een recept voor een ramp. Dat is echter niet altijd het geval en kan zelfs buitengewoon winstgevend blijken te zijn.

Een van de grootste voordelen van het opbouwen van een bedrijf rond je passie, is dat je de vasthoudendheid hebt om door te gaan als je moeilijke tijden tegenkomt. Dit ene punt mag niet worden onderschat, aangezien gemotiveerd blijven een belangrijke sleutel is tot het opbouwen van een succesvol online bedrijf.

Voorbeeld: Eric Bandholzbegonbaardmerkals een persoonlijke blog over bedrijfs- en verkoopstrategie. Na verloop van tijd bleef Erics passie voor de bebaarde levensstijl zijn blog binnensluipen. Uiteindelijk ging hij all-in op die passie en lanceerde Beardbrand, een merk dat baardverzorgingsproducten verkoopt aan mannen die net zo gepassioneerd zijn over hun baard.

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (9)

6. Zoek naar een opportuniteitskloof

Het kan lucratief zijn om te profiteren van een kans of een functiekloof. Dit type kans omvat het blootleggen van problemen of tekortkomingen in een product of de marketing voor een product waarop kan worden geprofiteerd. Een opportuniteitskloof kan bestaan ​​in de vorm van een verbeterd of aanvullend productkenmerk, een niet-gerealiseerde markt door de huidige concurrenten, of het kan zelfs komen in de vorm van uw eigen marketingcapaciteit.

Voorbeeld: Chaim Pikarskizoekt voortdurend naar kansen en benut deze. Hij en zijn team doorzoeken productvermeldingen over het hele internet en lezen het gedeelte met recensies grondig.

Ze zijn voortdurend op zoek naar tekortkomingen en hiaten in functies die kopers plaatsen. Met deze informatie in de hand zoekt Chaim een ​​fabrikant en maakt hij zijn eigen, betere versie van het originele product.

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (10)

Hipe doucheradiois zo'n product (van honderden) dat Chaim heeft vervaardigd door een gat in de oorspronkelijke markt te vinden. Door naar andere doucheradio's te kijken en recensies van consumenten te lezen, vond hij een kansgat voor een doucheradio die oplaadbaar was.

7. Leun op uw eigen ervaring en expertise

Leunen op uw eigen ervaring en expertise is een sterk concurrentievoordeel. Uw expertise omzetten in een online bedrijf is een geweldige manier om de markt te betreden met een voorsprong en een toegangsdrempel voor anderen.

Voorbeeld:Rhiannon Taylor, een fervent stadstuinier en Japanse tuinliefhebber, zette haar passie voor planten om in de online boetiek,RT1thuis. Rhiannon deelt haar inzichten ook met mensen op de RT1home-blog en het YouTube-kanaal, waar ze leren hoe ze RT1-producten kunnen gebruiken en beter voor hun kamerplanten kunnen zorgen.

Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (11)

Het creëren van een succesvol klein bedrijf

Gezien het feit dat "parttime zakelijk eigenaarschap" nu gebruikelijker is dan ooit, is het niet langer nodig dat u uw baan opzegt omonline een bedrijf starten.

Veel Shopify-winkeleigenaren runnen succesvolle bedrijven parttime, 's avonds of in het weekend, en gaan uiteindelijk fulltime als ze dat willen. Sommigen hebben een fysieke locatie voor hun winkel en anderen opereren volledig online.

Bedrijven kunnen nu bestaan ​​in verschillende vormen die voorheen gewoon niet mogelijk waren. Dus mensen beginnen er natuurlijk om verschillende redenen mee. Jij kan ook.

Illustratie door Francesco Ciccolella

Klaar om uw bedrijf te creëren? Start uw gratis proefversie van Shopify—geen creditcard vereist.

Veelgestelde vragen over de ondernemer

Is een ondernemer ondernemer?

Ja. Eigenaren van kleine bedrijven hebben de neiging om een ​​gevestigd bedrijf te runnen met een bewezen product en klantenbestand. Ondernemers hebben de neiging om meer risico te nemen door snelgroeiend, innovatief en niet getest te zijnondernemingsideeën, zoals een app die taxi's aanroept vanaf je telefoon. Beiden zijn zelfstandige en worden door elkaar genoemd.

Wat is een andere naam voor een ondernemer?

  • Eigenaar
  • Eigenaar
  • Oprichter
  • Algemeen directeur (CEO)
  • Directeur
  • President
  • Regisseur
  • Voornaam
  • Beheer partner

Wat heb je nodig om ondernemer te worden?

  • Licenties en vergunningen om te werken in uw staat en land.
  • Kennis van belasting- en arbeidswetgeving.
  • Zachte vaardigheden zoals geduld, zelfmotivatie en doorzettingsvermogen.
  • Harde vaardigheden zoals aandacht voor detail, communicatie, timemanagement, marketing en boekhouding.
  • Een winstgevend bedrijfsidee.
Wat is een bedrijfseigenaar en hoe kunt u er een worden? (2023) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 5371

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.