Salarisadministrateur (2024)

Maastricht UMC+ zoekt een

Doel van de functie:
Het verwerken van en het toezien op de administratieve salarisprocessen door het uitvoeren van een procesgerichte controle van ingevulde gegevens die vanuit digitale workflows worden aangeboden, het opmaken van berekeningen en het verwerken van salaris-gerelateerde mutaties waarbij de relevante wet- en regelgeving in acht wordt genomen en toegepast.

Taken:

  • Het verwerken, beoordelen en controleren van de digitale personeel- en salarismutaties conform de procedures (CAO-UMC, vigerende wet- en regelgeving, lokaal beleid, interne MUMC+ -regelingen);
  • Het uitvoeren van eindcontrole op juiste administratieve verwerking van alle input betreffende wijzigingen al dan niet salaris gerelateerd;
  • Het signaleren van incorrecte toepassingen van personeel- en salarismutaties en het ondernemen van acties om incorrecte toepassingen te voorkomen en te herstellen;
  • Het generen en verstrekken van gegevens aan o.a. het (de)centrale management;
  • Het instrueren van backoffice medewerkers en personeelsconsulenten met betrekking tot het aanleveren van personeel- en salarismutaties en het geven van specifieke instructies bij afwijkende situaties;
  • Het deelnemen aan relevante audits/projecten vanuit het werkterrein;
  • Het informeren van management, (de)centrale P&O medewerkers en MUMC+ -medewerkers over wijzigingen in en de gevolgen voor de salarisopbouw, jaarloon en/of -systematiek als gevolg van CAO wijzigingen of wijzigingen in wet- en regelgeving rekening houdend met het kennisniveau van de verschillende doelgroepen.

Wat vragen wij van jou?

  • Een opleiding PDL of aantoonbare kennis van het voeren van loon- en salarisadministraties, berekenings- en verwerkingstechnieken;
  • Kennis van het AFAS (insite, outsite en profit als salarisverwerkingssysteem) is een pré;
  • Het kunnen werken met een vraagafhandelingssysteem (bijv. topdesk);
  • Uitgebreide kennis van de toepassing van MS-Excel;
  • Enige jaren werkervaring in soortgelijke functie;
  • Kennis van bedrijfsspecifieke regelingen en vakinhoudelijke wet- en regelgeving.

Competenties en vaardigheden
Het is belangrijk dat je een teamplayer bent, maar ook graag zelfstandig werkt. Verder werk je secuur en ben jeklantgericht. Je hebt analytisch vermogen en kunt een procesvoortgang bewaken en bij stagnering dit correct bespreken met de klant. Je bent een doorzetter en kunt met weerstanden omgaan.
Om deze functie in volle omgang te kunnen uitvoeren bezit je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Het servicebedrijf Personeel & Organisatie heeft tot doel om alle processen en activiteiten met betrekking tot het werken in het Maastricht UMC+ te ondersteunen en te verbeteren. Met dat doel is het servicebedrijf Personeel & Organisatie opgedeeld in een aantal functionele teams (teams Arbo, Consultancy, Secretariaat en Servicecentrum). Het Servicecentrum kent een aantal units: Control (functioneel beheer en informatievoorziening), Staf, front-office (vraagafhandeling via click, call, face en declaratieverwerking), backoffice (verwerking in-, door- en uitstroommutaties en personeelsarchief) en Salarisadministratie (SA).
Binnen het Servicecentrum worden de personeel- en salaris administratieve processen uitgevoerd. Daarnaast zijn ook op de decentrale eenheden dagelijks diverse P&O-consulenten/adviseurs actief om het management en de medewerkers te ondersteunen op het gebied van personeel- en organisatievraagstukken. Zij starten enkele administratieve processen op, zoals een indiensttreding.
Door doorstroom van een van de salarisadministrateurs zijn wij ter vervanging op zoek naar een nieuwe collega die op korte termijn inzetbaar is om het team salarisadministratie te versterken.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 32-36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.429,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A08 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken zullen in week 28/29 worden gehouden.Salarisadministrateur (1)

Salarisadministrateur (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6306

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.