Hur man blir en pediatrisk sjuksköterska (2024)

KARRIÄRER

10 juni 2022

How to Become a Pediatric Nurse (1)

How to Become a Pediatric Nurse (2)

Förbi:Nurse.org personal

How to Become a Pediatric Nurse (3)

How to Become a Pediatric Nurse (4)Medicinskt granskad av: Kathleen Gaines MSN, RN, BA, CBC

Barnsjuksköterskor är registrerade sjuksköterskor (RNs) eller Advanced Practice Registered Nurses (APRNs), som bestämmer sig för att utöva specialutbildning i pediatrik. Genom att göra det kan de ta på sig roller där de kan arbeta specifikt med spädbarn, småbarn, tweens och tonåringar. Eftersom det finns så många tillstånd och problem som är specifika för växande och utvecklande kroppar, kräver pediatrisk omvårdnad specialiserad kunskap för att ge den bästa patientvården. Den här artikeln kommer att förklara hur man blir en pediatrisk sjuksköterska.

Pediatriska RNs kan arbeta på ett sjukhuss pediatriska avdelning, till exempel. De måste ha minst en Associate's Degree in Nursing (ADN) eller en Bachelor's of Science in Nursing (BSN) och vara certifierade som legitimerade sjuksköterskor för att praktisera i denna roll.

Det finns ocksåPediatric Nurse Practitioners (PNP)som tar på sig ytterligare ansvar som att förskriva mediciner, utföra utvecklingsundersökningar och administrera immuniseringar. De har avancerade examen i omvårdnad och klarar ytterligare prov för att praktisera.

How to Become a Pediatric Nurse (5)

Att vara barnsköterska innebär att du måste veta hur du hanterar känsligheterna och begränsningarna i åldern på patienten du vårdar. Du måste vara en bra kommunikatör med ett tröstande sätt vid sängen som kan informera och utbilda oroliga föräldrar. Att hjälpa barn att växa upp stora och starka är verkligen kärnan i vad pediatriska sjuksköterskor gör varje dag, vilket gör det till en viktig karriär för en frisk befolkning.

Varje jobb har sina egna unika jobbansvar, men en sak som förblir konstant genom varje pediatrisk sjuksköterskejobb är interaktion med barn. Patienter i åldrarna från nyfödda till tonåringar har mycket andra behov och referensramar än vuxna, så även om pediatriska sjuksköterskor kommer att kräva samma omvårdnadsfärdigheter som de som ger vård till vuxna befolkningar, kommer de också att dra nytta av bakgrundskunskaper i ämnen som sträcker sig från sagor och seriefigurer till tv-spel och de senaste låtarna.

Beroende på arbetsmiljön kommer arbetsuppgifterna att omfatta:

  1. Administrera och utbilda om vacciner
  2. Administrera mediciner och behandlingar
  3. Bedöma patienternas tillstånd
  4. Skapa omvårdnadsplaner för patienter
  5. Hjälper till att utföra diagnostiska tester och analysera deras resultat
  6. Hjälper till att samordna uppföljande sjukvård
  7. Övervakning av vitala tecken
  8. Att observera beteenden och registrera observationer
  9. Utföra fysiska bedömningar
  10. Registrering av symtom och medicinsk historia
  11. Ta blod- och urinprov
  12. Lära patienter och deras familjer hur man hanterar sjukdomar eller skador

Medan pediatriska sjuksköterskor som arbetar på en läkarmottagning kommer att se mycket andra patienter och familjer än deras landsmän som arbetar på en PICU (pediatrisk intensivvårdsavdelning) eller ett pediatriskt onkologiskt center, kommer alla pediatriska sjuksköterskor att kräva förmågan att lyssna och observera både verbalt och icke -verbala signaler; att förstå barns unika behov och helande krafter; och för att kunna förstå att även om deras patienter är barn, kommer de också att behöva utöka sin vårdpraxis till de vuxna i deras patienters liv.

När det gäller hur det dagliga jobbet är, beror det verkligen på vilken typ av vårdinrättning. Barnsjuksköterskor på sjukhus kommer att arbeta med en mängd olika skift som ger vård 24/7, medan de som arbetar för en samhällsorganisation kan ha mer traditionella timmar.

De timmar som en pediatrisk sjuksköterska kommer att arbeta beror också på dessa variabler, såväl som om anläggningen tilldelar sjuksköterskor till specifika skift. På de flesta sjukhus kommer pediatriska sjuksköterskor att arbeta en 12-timmarsperiod per skift, och det kan sträcka sig till längre tid om patientbehoven är höga. Om anläggningen använder en treskiftsmodell med överlappande skift, kommer barnsköterskan sannolikt att arbeta ett tiotimmarsskift.

För de pediatriska sjuksköterskor som arbetar på kliniker eller privata kontor kommer arbetstiden i allmänhet att vara begränsad till dagtid, mellan 8 på morgonen och 5 på natten, även om ett ökande antal pediatriska platser erbjuder utökade kvälls- och helgtimmar.

Medianårslönen för RNs var $77 600 eller $37,31 per timme, enligtBureau of Labor Statistics (BLS)menSalary.comrapporterar att genomsnittetLön för barnsköterskai USA är $75 000.

Tänk på att lönerna för alla sjuksköterskor kan variera kraftigt, öka med erfarenhet och beroende på arbetsgivare. Till exempel kommer en skolsköterska i en liten privat skola sannolikt att tjäna mycket mindre än en pediatrisk sjuksköterska på ett prestigefyllt barnsjukhus.

Visa mig RN-till-BSN-program

Högst betalande städer för pediatriska sjuksköterskor

En annan stor avgörande faktor för en barnsjuksköterskas lön är den plats där man arbetar. EnligtZipRecruiter.com, de 10 städerna med den högsta medellönen för barnsjuksköterskor inkluderar:

  • New York, NY - 100 308 USD
  • San Mateo, CA - 97 221 USD
  • Boston, MA - $95 350
  • Daly City, CA - 95 267 USD
  • Berkeley, CA - 95 217 USD
  • Green River, WY - 94 516 USD
  • Santa Monica, CA- $94 110
  • Renton, WA - 94 025 USD
  • Juneau, AK- $93 774
  • Palm Springs, CA- $93 692

Oavsett om det har varit din livslånga dröm att bli barnsköterska eller om du nyligen överväger yrket, kommer du att upptäcka att ansträngningen du lägger ner på att uppnå de färdigheter och utbildning som behövs för denna specialitet är väl värda det. Även om det finns en mängd olika alternativ för hur man uppnår detta mål, följer de flesta sjuksköterskor i dag en väg som involverar att ta antingen en kandidatexamen i omvårdnad eller en magisterexamen. Här är en översikt över hur lång tid det kommer att ta:

  1. Tjäna din kandidatexamen i omvårdnad eller din magisterexamen - 4-5 år
  2. Få licens som legitimerad sjuksköterska
  3. Få ovärderlig erfarenhet av att arbeta som legitimerad sjuksköterska – 2 år
  4. Ta och klara det nationella certifieringsprovet för certifierad pediatrisk sjuksköterska

Steg ett: Bli en RN

Det första steget för att bli vilken typ av sjuksköterska som helst är att bli en RN, eller registrerad sjuksköterska. Därifrån kan du gå in på olika specialområden som pediatrisk omvårdnad. För att bli en licensierad RN måste du slu*tföra ett godkänt studieprogram (antingen ett kandidat- eller associerat program) och klara NCLEX-RN.

För mer information om att bli en RN, se vårRN Karriärguide.

Steg två: Skaffa erfarenhet

När du väl blivit en praktiserande RN kan du söka befattningar som ger dig erfarenhet inom pediatrik. Detta kan hjälpa dig att bestämma om du vill fortsätta med specialiteten och få ytterligare certifieringar.

Steg tre: Bestäm om du vill ta en avancerad examen

Som nämnts, för att bli en RN måste du slu*tföra en examen i omvårdnad. Du kan också välja att ta en avancerad examen eller till och med fortsätta att bli en sjuksköterska som är specialiserad på pediatrik.

Se vårHandledning för sjuksköterskorför mer information om denna karriärväg.

Steg fyra: Bli certifierad

För att verkligen visa upp en speciell kunskap om pediatrik kan RNs ta ytterligarecertifieringsprov.

Det finns för närvarande tre organisationer som erbjuder certifiering av pediatrisk sjuksköterska:

  1. Certifieringsnämnd för pediatrisk omvårdnad(PCNB)
  2. American Nurses Credentialing Center(ANCC)
  3. National Certification Corporation(NCC)

Var och en har ett prov, krav för omcertifiering och examensbehörighetskriterier.

>>Utforska material för granskning av certifiering av pediatrisk sjuksköterska*

Det finns många program som förbereder eleverna för att bli pediatriska sjuksköterskor och vår panel av sjuksköterskor rankade dem baserat på faktorer som nämns i metoden. Eftersom individuella sjuksköterskevägar och karriärer tar olika former rankas de 10 bästa programmen i ingen särskild ordning.

1.University of Pennsylvania

  • Årlig undervisning: $78 720
  • Online: Nej
  • Programlängd: 1 år

Philadelphia-baserade University of Pennsylvania grundades 1740 och är en av de äldsta institutionerna i landet. Universitetet har ett imponerande 6:1 student-till-fakultet-förhållande, så sjuksköterskestudenter får gott om en-till-en-tid med professorer. UPenns pediatriska primärvårdssjuksköterskeprogram kommer i antingen ett heltidsalternativ på ett år eller ett alternativ på deltid i 2-3 år, så studenter har flera alternativ. Programmet leder till ett MSN, vilket innebär att studenter tar färre kurser än om de skrevs in i en DNP. UPenn föredrar att sökande har en BSN-, RN-licens och ett års erfarenhet av pediatrisk omvårdnad.

2.Duke University

  • Undervisning: $12 896/termin
  • Online: Ja
  • Programlängd: 2 år

Duke University anses ofta vara ett av de bästa universiteten i världen och undervisar över 15 500 studenter varje år. Dukes NP-program, inklusive dess pediatriska NP-primärvård MSN, är också bland de bästa i världen. Den pediatriska NP MSN tar bara ett år att slu*tföra, kommer i både deltids- och heltidsformat och använder en hybrid av onlinekurser och kliniska undersökningar och simuleringar på plats. Nuvarande NPs som vill övergå till pediatrisk omvårdnad kan också registrera sig i Dukes post-graduate pediatriska NP-primärvårdsprogram.

3.University of Washington

  • Kvartalsvis undervisning: $9,934/bosatt $14,150/icke-bosatt
  • Online: Hybrid
  • Programlängd: 3 år

University of Washington ligger i Seattle och erbjuder inte ett MSN inom pediatrisk omvårdnad. Istället registrerar blivande pediatriska sjuksköterskor sig i UW:s pediatriska NP primärvård DNP, ett treårigt program utformat för nuvarande BSN-innehavare. Studenter tränar på några av de bästa sjukvårdsinrättningarna i regionen, inklusive Seattle Children's Hospital. I slu*tet av programmet slu*tför studenterna ett slu*tprojekt med en lokal klinisk byrå eller organisation. Kurser kommer i ett hybridformat, så studenter måste bo i Seattle-området.

4.Columbia University

  • Årlig undervisning: $68 140
  • Online: Nej
  • Programlängd: 2 - 3 år

Ett toppforskningscenter beläget i livliga New York City, Columbia University är en toppdestination för doktorander. Columbias DNP i pediatrisk primärvård tar två till tre år att slu*tföra, och studenter slu*tför kliniska studier över tri-state-området. Columbia uppger att studenter slu*tför kurser under en tvåårsperiod, även om kliniker lätt kan driva detta program närmare tre år i längd. Efter examen blir studenterna berättigade att få licens i New York, även om många akademiker fortsätter att arbeta i andra stater.

5.Yale universitet

  • Årlig undervisning: $50 713
  • Online: Nej
  • Programlängd: 2 år

Yale University, en Ivy League-skola grundad 1701, erbjuder sitt program för akutvård för barnsjuksköterskor som både MSN eller post-masters certifikat. Masterexamen tar två år att slu*tföra, så den totala programkostnaden kan vara högre än andra alternativ. Men Yale låter elever också välja en koncentration inom diabetesvård, onkologi, rättvisa genus och sexualitet eller forskning. Studenter kan också välja att studera på deltid och fortsätta arbeta samtidigt som de tar sin examen.

6.University of Pittsburgh

  • Årlig undervisning i staten: 28 278 $ Årlig undervisning utanför staten: 33 770 $
  • Online: Hybrid
  • Programlängd: 3 år

University of Pittsburgh grundades som Pittsburgh Academy 1787 och är nu en av de bästa offentliga skolorna i landet. Pitt är särskilt känt för sina doktorandprogram, inklusive DNP i pediatrisk primärvård. Skapat för nuvarande BSN-innehavare, tar DNP tre år att slu*tföra och leder till certifiering i Pennsylvania. De flesta kurser i programmet är på campus, även om flera kan genomföras på distans. Pitt erbjuder också en MSN-DNP för nuvarande NP, och det här alternativet kommer helt online. Som en offentlig skola är Pitt ett utmärkt alternativ för alla som kan dra nytta av den statliga undervisningssatsen.

7.Rush University

  • Årlig undervisning: $39 168 (baserat på studieavgift per studiepoäng)
  • Online: Ja
  • Programlängd: 2-3,5 år

Den akademiska delen av Rush University Medical Center, Rush University, erbjuder några av de bästa medicinska och sjuksköterskeprogrammen i Mellanvästern. Rush ligger i Chicago, Illinois, och ger studenterna massor av utmärkta kliniska praktikplatser. Rushs DNP i primärvården för pediatrisk omvårdnad tar så lite som två år att slu*tföra, även om vissa studenter tar så många som tre och ett halvt år. Skapat för sjuksköterskor med ett BSN, kommer DNP främst i ett deltidsformat med de flesta kurser som erbjuds online. Studenter slu*tför sina kliniker runt Chicago, det viktigaste personliga kravet för DNP.

8.Johns Hopkins University

  • Årlig undervisning: $57 518
  • Online: Hybrid
  • Programlängd: 3 år

Johns Hopkins University, en privat skola i Baltimore, Maryland, är landets ursprungliga forskningsuniversitet. Universitetet är mest känt för sina examen, särskilt de inom vetenskapliga områden. DNP inom pediatrisk primärvård låter studenter genomföra de flesta av sina kurser online, med undantag för några fördjupningar på campus. Programmet accepterar endast BSN- eller MSN-studenter med minst ett års RN-erfarenhet, även om ingen tidigare pediatrisk sjuksköterskeerfarenhet krävs. Även om kostnaden är hög, är Johns Hopkins erkänd över hela världen för sin akademiska förträfflighet.

9.Vanderbilt University

  • Undervisning: $1 883/kredittimme
  • Online: Hybrid
  • Programlängd: 1 år

Vanderbilt University har ett utmärkt läge i Nashville, Tennessee, och är hem för en av de bästa medicinska anläggningarna i regionen. Sjuksköterskor som anmäler sig till det pediatriska NP MSN-programmet slu*tför kliniska studier vid Vanderbilt och i närområdet, inklusive i Kentucky och Alabama. Studenter kan också be om att få placeras utanför området, vilket är användbart för alla som letar efter certifiering i ett specifikt tillstånd. MSN omfattar distansundervisning och låter studenter genomföra en stor del av sin utbildning online. Heltidsstudenter avslu*tar detta program på bara ett år, så det höga priset är i huvudsak en engångskostnad.

10.University of California San Francisco

  • Årlig undervisning i staten: 31 755 $ Årlig undervisning utanför staten: 44 000 $
  • Online: Nej
  • Programlängd: 2 år

En nationell ledare inom hälsovårdsutbildning, University of California San Francisco erbjuder ett av de bästa MSN-programmen inom pediatrisk sjuksköterska primärvård. Studenter i programmet njuter av kliniska rotationer i olika miljöer över hela Bay Area, från folkhälsokliniker till privata familjepraktiker. Intressant nog kräver UCSF ingen tidigare RN-erfarenhet, så vem som helst kan ansöka om detta avancerade sjuksköterskeprogram. Naturligtvis måste icke-RN-sökande genomföra grundläggande sjuksköterskekurser och kliniker under programmet. Alla som bor i Kalifornien kan också dra nytta av UCSF:s lägre undervisningspriser i staten.

Metodik

Denna lista är baserad på ett antal faktorer, inklusive:

  • Rykte
  • Undervisning
  • Acceptansgrad, när tillgänglig
  • Endast ACEN- eller CCNE-ackrediterade skolor är berättigade

Många barnsjuksköterskor väljer att ta en examen, så den här listan tar hänsyn till de bästa examensgraderna för pediatriska sjuksköterskor.

Sjuksköterska panel

Vår urvalspanel består av 3 legitimerade sjuksköterskor med många års erfarenhet och flera examina:

  • Tracy Everhart, MSN, RN, CNS
  • Tyler Faust, MSN, RN
  • Kathleen Gaines, MSN, BSN, RN, BA, CBC

Visa mig RN-till-BSN-program

En av de verkliga fördelarna med att bli barnsjuksköterska är att du kan välja mellan alla möjliga sysselsättningsmöjligheter, så länge det är spädbarn eller barn inblandade. Sjukhus och privata barnläkare är de mest självklara valen; Det finns dock ett behov av pediatriska sjuksköterskor på kliniker, statliga myndigheter, socialtjänstorgan, samhällsgrupper och skolor.

Vissa pediatriska sjuksköterskor väljer att fokusera på positioner som ger familjehälsoutbildning och erbjuder hälsomässor och presentationer.

EnligtInstitutet för pediatrisk omvårdnad, här är en uppdelning av de vanligaste barnsköterskejobben:

  1. 30,3 % på fristående barnsjukhus
  2. 28,3 % på barnsjukhus i anslu*tning till ett stort vårdcenter
  3. 11,7 % inom den öppna specialvården
  4. 9,9 % på kommunala sjukhus
  5. 5,1 % i en öppen primärvård
  6. 4,8 % på ett stort vårdcenter
  7. 2,4 % i en skolmiljö
  8. 2 % inom hemsjukvården
  9. 0,8 % på ett ambulerande kirurgiskt center
  10. 0,4 % på en psykiatrisk/psykisk vårdanstalt
  11. 0,2 % i akutvården
  12. 0,2 % inom rehabilitering eller utökad vårdinrättning

Visa mig RN-till-BSN-program

Barnsjuksköterskor kräver ett brett utbud av färdigheter, inklusive förmågan att förbli lugn under press och enkelt kommunicera med både barn och vuxna.

Dessutom är det till hjälp för sjuksköterskor som arbetar med denna speciella patientgrupp att ha personliga egenskaper som hjälper dem att engagera sig i sina patienter och ge dem den höga nivå av medkänsla, relaterbarhet och förståelse som de behöver.

Människor som är känsliga, empatiska, känslomässigt stabila och ansvarsfulla är utmärkta pediatriska sjuksköterskor.

Visa mig RN-till-BSN-program

Omvårdnad kommer att fortsätta att vara ett efterfrågat område på grund av den förestående sjuksköterskebristen och den åldrande befolkningen. Faktum är att RN-jobb beräknas ha en tillväxt på 9% fram till år 2030, vilket är snabbare än de flesta yrken, enligt BLS. Att lägga till en specialitet som pediatrisk omvårdnad kommer sannolikt att ge ännu mer anställningstrygghet.

Dessutom är barnsjuksköterskor mycket eftertraktade av vissa typer av arbetsgivare. Att arbeta på ett barnsjukhus passar till exempel naturligt för barnsjuksköterskor. Med tanke på att Children's Hospital of Philadelphia, Texas Children's Hospital i Houston och Boston Children's Health alla finns på listan över25 bästa sjukhusen att arbeta för 2021-22, kan du förstå varför pediatrisk omvårdnad kan vara en mycket givande karriär.

Att ha specialiserad kompetens är också ett utmärkt sätt att vara en stark kandidat för resorsjuksköterskejobb. Resesjuksköterskor får arbeta korttidsjobb över hela landet, vanligtvis för 12-veckorskontrakt (eller ibland längre). Att vara erfaren och ha meriter inom ett område med hög efterfrågan som pediatrik kan ge dig ett försprång.

För att lära dig mer om karriärer för pediatrisk sjuksköterska är det en bra idé att utforska resurserna som erbjuds av de olika yrkesorganisationerna. Här är några att börja med:

Visa mig RN-till-BSN-program

Dessutom är Nurse.org en ovärderlig resurs för allt du behöver veta om en karriär som pediatrisk sjuksköterska. Du hittar svaren på många av dina frågor i dessa artiklar:

  • Jobb för pediatrisk sjuksköterska
  • 10 bästa pediatriska sjuksköterskeprogram 2019
  • Hur du får din certifiering för pediatrisk omvårdnad
  • Barnsjuksköterska Lön och karriärmöjligheter
  • 4 stora skillnader mellan pediatrik och vuxna sjuksköterskor

Att vara barnsköterska är en otroligt givande karriär. Genom att hjälpa barn att trivas hjälper du världen att göra det också.

* Indikerar en affiliate-länk. Utan extra kostnad för dig kan Nurse.org tjäna en provision om du klickar dig vidare och använder den här tjänsten.

RN $70 000 - $90 000 Associera Kandidatexamen Pediatrisk Sängen
Hur man blir en pediatrisk sjuksköterska (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 5322

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.